Koolrabi met tomaat

Print Friendly, PDF & Email

Koolrabi kun je heel goed rauw eten, als salade. En gestoofd is ie ook hartstikke lekker! Dit gerecht zit er een beetje tussenin: de koolrabi stoof je wat mij betreft maar kort, zodat hij nog wat knapperig is en de tomaat warmt enkel iets op. Rauw erdoor kan trouwens ook. En de mozzarella en basilicum maken deze salade af, ik gebruikte een vegan mozzarella, niet makkelijk te krijgen, maar wel minstens zo goed als de traditionele! Lekker met vis en gepofte aardappel, of met pasta.

Ingrediënten

2 koolrabi’s, 1 ui, 2-3 tomaten, 1 bolletje mozzarella, olijfolie, p&z, paar takjes verse basilicum

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en snipper fijn. Verwarm een scheutje olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig. Snijd het blad van de koolrabi en schil hem, vooral de onderkant moet je goed schillen, daar zitten soms vezelige stukjes. Snijd in blokjes en voeg bij de ui. Geef wat p&z en stof met een deksel op de pan tot je ze zacht genoeg vindt. Eventueel voeg je een klein scheutje water toe. Snijd de steelaanzet uit de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de mozzarella in plakjes en hak wat basilicum grof. Heb je geen verse basilicum dan kun je ook wat gedroogde kruiden nemen, bv. Italiaanse kruiden of gedroogde basilicum of oregano. Haal de deksel van de pan en warm de tomaten heel kort mee. Serveer met de mozzarella er over verdeeld en strooi de basilicum er over. Een beetje olijfolie maakt het af.