Pasta met bleekselderij en tijm

Pasta met bleekselderij en tijm

geschreven door Kievit op 5 oktober 2019

Een lekker snelle maaltijd met pasta en bleekselderij, lekker makkelijk! In plaats van bleekselderij kan je ook venkel in stukjes gesneden gebruiken, net zo snel en ook heel lekker. Gebakken vis of kip smaken hier ook goed bij, kies wel een biologisch kippetje!

Ingrediënten

  • 1 struik bleekselderij
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olie
  • 1 bekertje crème fraiche
  • 350 g pasta (ik koos penne)
  • 3 takjes tijm
  • 1 el mosterd
  • p&z
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 25 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Zet vast het water op voor de pasta en maak de bleekselderij schoon. Snijd de onderkant van de struik bleekselderij af en was de stelen één voor één onder de kraan. Bewaar een beetje blad ter garnering en snijd de rest van de bleekselderij in kleine stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Zet de pasta op en kook gaar volgens aanwijzing op de verpakking. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg daarna de bleekselderij toe. Bak onder af en toe omscheppen en ris intussen de blaadjes van de tijm, voeg die ook toe, samen met de crème fraiche en een lepel mosterd. Laat met een deksel op de pan gaar worden, proef af en toe even. Giet de pasta af en meng door de bleekselderij. Serveer met een beetje geraspte Parmezaan.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!