Pizza met spruitjes, prei en oesterzwam

Print Friendly, PDF & Email

pizza met spruitjes en oesterzwam

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept

Patat, pannenkoeken en pizza, dat schijnen de favorieten van veel kinderen te zijn. Bij ons in huis is het lange tijd artisjok en sushi geweest, ik weet eigenlijk niet wat het nu is, ik geloof als je het met stokjes kan eten is het goed.
En spruitjes zijn bij veel kinderen het minst favoriet. Ik denk dat het ook te maken heeft met dat veel mensen ze té lang koken, daar worden ze niet lekkerder van. Maar goed, die spruitjes…. ik heb iets bedacht: met tomatensaus en kaas op een pizza… misschien gaat dat wel prima! Spruitjes zijn bij ons thuis geen enkel probleem, maar ze moesten ze ook leren waarderen. Met geduld, vastberadenheid en dikke lagen kaassaus, is mij dat prima gelukt.  En van pizza met spruitjes wordt iedereen hier in huis ook blij, gelukkig!

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 300 g meel
  • 1 el gedroogde gist (1 zakje)
  • 3 el olijfolie
  • 150 ml water
  • snuf zout
  • beleg:
  • 1 kleine prei
  • 500 g spruitjes
  • 100-150 g oesterzwammen (andere paddenstoel kan natuurlijk ook)
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • eventueel een beetje tijm
  • p&z
  • 50 g geraspte kaas
  • Eventueel ook ongeveer 100 g salami, koop biologisch!

Bereidingstijd: 120 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Het pizzadeeg maak je al een uurtje eerder, want dat moet een uur rijzen (een dag van te voren en dan in de koelkast laten overnachten kan ook prima). Meng meel met gist, zout, olijfolie en ongeveer 150 ml lauwwarm water tot een soepel deeg en laat het onder een vochtig gemaakte theedoek op een warme plek een uurtje rijzen. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Veeg de paddenstoelen schoon, scheur of snijd in plakjes. Halveer de prei in de lengte, was hem en snijd in stukjes. Verwarm de oven vast voor op 220°C. Verwarm een beetje olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur even aan, geef ze een beetje p&z. Stoom de spruitjes bijna beetgaar in een stoommandje. Zet de paddenstoelen even apart op een bordje en bak met een nieuw drupje olie ook de prei even kort, tot hij een beetje geslonken is. Pel het teentje knoflook en pers hem uit boven een kom, meng met de tomaatstukjes, Italiaanse kruiden en wat p&z. Vet een bakplaat in (of gebruik bakpapier) en rol het deeg uit tot een grote lap. Verdeel het tomatenmengsel erover, vervolgens de salami, dan de prei, spuitjes, paddenstoelen en tot slot wat geraspte kaas, peper en een sprenkeltje olijfolie. Bak 15-20 min. in een de hete oven en serveer met een groene salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Venkelloofpesto

pesto van venkelloof
Print Friendly, PDF & Email

Ja hoor, dat loof is ook eetbaar!

Bekijk het recept

Toscaanse tuinbonen

Toscaanse tuinbonen
Print Friendly, PDF & Email

Heel lekker met tomaat en kruiden!

Bekijk het recept