Veldsla met kikkererwten en geroosterde paprika

Print Friendly, PDF & Email

Paprika roosteren
Nogal wat mensen hebben moeite om de schil van de paprika te verteren. Wanneer je de paprika roostert en daarna het velletje er af haalt, is dit probleem verholpen en bovendien smaakt geroosterde paprika heerlijk ! In salades, op broodje geitenkaas, in een couscous met kikkererwten, bij pasta … leef je uit!
Mijn favoriete manier om een paprika te roosteren is op het gasfornuis. Prik de paprika met een mes een keer in en leg hem, op een grote gaspit. Draai hem met een tang om wanneer je de eerste zwarte blaren ziet. Rooster tot hij helemaal (of zo goed als) zwart ziet, maar pas op dat het velletje niet grijs wordt, dan gaat het te hard. Ontvellen gaat veel makkelijker door hem even in een plastic zak of een kom met folie erover af te laten koelen, na 10 min. trek je gemakkelijk het vel er af.

Ingrediënten

1 zakje veldsla, 1 rode paprika, 1 blikje kikkererwten, 1 kleine rode ui, 1 teentje knoflook, 1 el oregano, 1 el citroensap, 1 el witte wijnazijn, 3 el olijfolie, mespunt mosterd, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Pel de ui en hak hem fijn. Meng de ui in een kom met de citroensap en een snuf zout. Meng de kikkererwten en de oregano erdoor en laat de smaken 10-20 min. intrekken.
Rooster de paprika, ontvel deze, haal pitjes eruit en snijd in reepjes of blokjes. Snijd de onderkant van de veldsla af en was de blaadjes. Slinger droog. Maak een dressing van 1 el azijn en 3 el olijfolie, puntje mosterd en p&z. Schik de veldsla op een platte schaal, verdeel de kikkererwten erover en daarna de paprika. Besprenkel met de dressing en dien op.