Salade met palmkool, appel, granaatappel en noten

Print Friendly, PDF & Email

salade van palmkool, apple, granaatappel en noten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Salade met granaatappelpitjes en noten is wat mij betreft altijd goed met kerst. Ze geven op een heel gemakkelijke manier een luxe uitstraling. Varieer met schijfjes appel of feta of zacht geitenkaas of andere kaas, het is zo gepiept! De salade kan je van tevoren al wassen, de dressing staat ook al klaar, evenals de granaatappelpitjes en geroosterde nootjes. Je hoeft dan alleen nog maar op het allerlaatste moment de boel bij elkaar te mixen op een mooi bord. Wanneer je palmkool als salade eet, zorg dan dat je de groente fijn genoeg snijd én genoeg dressing maakt, het blad smaakt sterk, maar met voldoende dressing echt heel lekker.  In plaats van palmkool smaakt deze salade ook heerlijk met grof gesneden witlof, veldsla, spinazie of winterpostelein. Wil je de salade nog rijker maken, denk dan aan blokjes avocado en kruimels fetakaas.

Ingrediënten

400 g palmkool, 1 appel met rode schil (natyra is lekker), 1 granaatappel, 30 g pecannoten (of andere noten), voor de dressing:, 1 grote teen knoflook, 1 tl mosterd, 1 tl honing, 2 el rode wijnazijn, 3 el olijfolie extra vierge, p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Ris het groen van de nerven van de palmkool en was het blad goed. Laat het goed uitlekken. Maak intussen de dressing. Snijd voorzichtig de bovenkant van de granaatappel en breek hem boven een kommetje of diep bord open. Breek voorzichtig alle pitjes er ui en verwijder witte vliesjes. Rooster de noten in een droge koekenpan en laat ze daarna afkoelen. Hak ze in grove stukjes. Snijd de kool in kleine stukjes. Al deze stappen kan je van te voren al doen. Snijd een appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Meng het blad goed met de dressing, meng er de appel en de helft van de granaatappelpitjes door en schep het eventueel over op een mooie serveerschaal. Bestrooi met de rest van de pitjes en de nootjes en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK