Schorseneren met geitenkaas en champignons

Print Friendly, PDF & Email

Schorseneren met geitenkaas en champignons

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Schorseneren worden ook wel armeluisasperges genoemd. Niet dat ze er qua smaak nou zo op lijken, maar met een beetje fantasie lijken ze, geschild en gekookt, inderdaad wel een beetje op asperges. Je zou ze ook prima als asperges kunnen opdienen, met gesmolten boter en peterselie en een eitje, maar veruit favoriet bij ons is met een lepeltje pesto. Voor de Kerst maakten we het luxe met geitenkaas en champignons, maar ook andere kaas, spekjes of een romige kaassaus zijn goede begeleiders van deze groente.

 

 

Ingrediënten

750 g schorseneren, scheutje azijn, 150 g verse geitenkaas, 1 bakje gemengde paddestoelen of champignons, toefje tuinkers, 1 el pesto, 4-5 el olijfolie, 1 sjalotje, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet een pan halfvol water klaar met een scheut azijn erin. Schil de schorseneren onder de stromende kraan met een dunschiller. Snijd ze in gelijke stukken en leg ze meteen in de pan met azijnwater. Kook ze in 15-20 min. gaar. (Dit kan een dag van tevoren). Verwarm de grill voor. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verwarm een koekenpan zonder olie en bak de paddestoelen tot ze vocht los gaan laten en gaan piepen in de pan. Dan geef je ze een lepel olie en een beetje p&z en bak je ze nog eventjes. Zet apart op een bordje (dit kan ook een dag van te voren). Pel en snipper het sjalotje en verwarm 1 el olie in de koekenpan. Fruit de sjalot glazig. Als je de schorseneren een dag tevoren hebt gemaakt, warm je ze even mee in de pan. Roer in een kom de pesto door 2 el olie. Hussel de schorseneren en sjalot erdoor, geef ze wat p&z en schep ze in een ovenschaal. Brokkel de geitenkaas over de groente en zet de schaal 10-15 min. in de oven. Warm de paddestoelen even op in de koekenpan en verdeel ze over de schorseneren. Garneer met een beetje tuinkers.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK