Snijbietsoep met feta en munt
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptSnijbiet is een fantastische groente, heerlijk gestoofd of in een hartige taart, maar deze keer heb ik hem in een soep gestopt. Eerlijkheidshalve, de snijbiet lag net een dagje te lang te wachten en was al wat minder knapperig… maar zeker voor een soep maakt dat natuurlijk helemaal niet uit. Of je de yoghurt wel of niet toevoegt hangt een beetje van je smaak af, persoonlijk vond ik hem zonder de yoghurt al goed genoeg. Fris zurig, lekker met vers brood, in een ommezien heb je een lekker groene maaltijd in elkaar geflanst!
Ingrediënten
700 g snijbiet (of spinazie), 1 flinke ui, 2 tenen knoflook, scheut olijfolie, 1 groentebouillonblokje, verse munt, citroensap, nootmuskaat, yoghurt, feta, peterselie
Bereiding
Pel en snipper ui en knoflook. Fruit glazig in een soeppan in een royale scheut olijfolie. Was de snijbiet en snijd de stelen in dunne reepjes en voeg toe aan de pan. Het groen snijd je in kleine stukjes en voeg je even later ook toe. Voeg het bouillonblokje en 800 ml water toe en breng aan de kook. Voeg ook een handje muntblaadjes toe, een beetje gedoogde munt kan ook. Kook ongeveer 10 min. tot de snijbiet zacht is. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met een beetje citroensap (ongeveer 1 el), verse nootmuskaat en p&z. Roer er van het vuur af een bekertje yoghurt door. Serveer de soep met vers gehakte peterselie en munt en verkruimelde feta.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »