Thaise spitskool

Thaise spitskool met granalen en rijst

geschreven door Kievit op 13 juni 2020

Spitskool ui de wok, altijd geslaagd. Voor dit soort gerechten heb ik graag zo’n zakje kant-en klaar kruidenmix in huis, terwijl ik verder absoluut niet van de pakjes en zakjes ben. Maar gelukkig bestaat er een bio kruidenmix, zonder rommel en dat is op drukke dagen een uitkomst. Met Chinese kool gaat dit gerecht natuurlijk net zo goed.

Ingrediënten

  • 1 spitskool (of 1 Chinese kool)
  • 1 ui
  • 1-2 el currypasta (rood geel of groen)
  • 25 g ingedikte kokosmelk (santen)
  • 3 tomaten
  • olie
  • p&z
  • paar takjes koriander
  • eventueel rode peper
  • extra lekker met 400 g grote garnalen er door
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 20 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Spoel de kool even onder de kraan, haal eventueel de buitenste bladeren even los om ze goed schoon te wassen. Halveer de kool, snijd de harde kern eruit, daarna in fijne reepjes. Pel en snipper de ui en snijd een stukje peper in ringetjes als je die gebruikt. Verwarm de olie in een wok en bak de currypasta in de hete olie. Fruit de ui kort mee en voeg de peper en spitskool toe. Bak in 5 min. Laat de santen smelten in het midden van de wok en voeg een half kopje heet water toe. Snijd de tomaten in partjes en schep ze door de spitskool, voeg ook de garnalen toe als je die gebruikt. Laat het nog 3-5 min. doorgaren. Breng op smaak met p&z. Serveer de kool direct, lekker met rijst of noedels.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!