Warme bulghursalade met raapsteel

Print Friendly, PDF & Email

Deze bulghursalade met raapsteel is een lekker snel gerecht en houdt het midden tussen een soort eenpansgerecht en een salade. Je zou eventueel de bulghur helemaal kunnen laten afkoelen en de raapstelen er rauw door doen, waarschijnlijk heb je dan wel iets meer dressing nodig. Door het warm met elkaar te mengen trekken de smaken goed in. Grote eters nemen een extra blikje kikkererwten, luxedieren voegen ook nog blokjes feta toe.

Ingrediënten

2 bosjes raapstelen, 1 rode ui, 1 teen knoflook, 200-300 g bulghur, 1 bakje halfgedroogde tomaatjes op olie (of verse of geweekte zongedroogde; wat je wilt), 3 el citroensap, olijfolie (of de olie van de tomaten), 1 blikje kikkererwten (of 2 voor erg grote eters), 1 tl gemalen kurkuma, 1 tl gemalen komijn, p&z, eventueel nog blokjes feta

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Bereid de bulghur volgens de aanwijzingen op het pak. Bij sommige soorten hoef je alleen te weken, andere soorten vragen heel zacht sudderen. Snijd de worteltjes van de raapstelen, haal het elastiekje er af en de lelijke blaadjes er tussenuit en was de blaadjes grondig. Laat uitlekken in een vergiet of zwier droog. Snijd dan de raapstelen in stukjes. Pel de ui en knoflook. Halveer de ui en snijd in zeer dunne boogjes. Doe de ui in een ruime kom en besprenkel met het citroensap en een ruime snuf zout en hussel even om. Giet de kikkererwten af en spoel ze af in en vergiet. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en pers de teen knoflook er boven uit. Bak heel even aan en voeg dan de kurkuma, komijn en kikkererwten toe. Bak al omscheppend 5 min., zet daarna apart. (Als de bulghur al klaar is, schep je ze daar bovenop). Roerbak in de pan van de kikkererwten de raapstelen tot ze gaan slinken. Meng de warme bulghur met de kikkererwten, raapstelen, tomaatjes en flink wat van de olie. Proef voor eventueel nog wat citroensap of p&z en serveer, of strooi er eerst nog fetablokjes over natuurlijk.