Winterpostelein salade met ei-dressing en radijs
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Ribollita: een traditionele Toscaanse soep, budgetvriendelijk en superlekker!
Bekijk het receptWinterpostelein is zo’n lekker groen oppeppertje en met de eerste radijs van het seizoen wordt het een vrolijke salade! Winterpostelein eet je het beste rauw, gekookt slinkt hij veel te erg. Ben je niet zo’n salade eter, stamp hem dan rauw door de puree. Gebruik het blad van de radijsjes in een soepje of maak er een lekkere pesto mee, bv. voor de knolselderijsoep!
Ingrediënten
- 1 zakje winterpostelein
- 10 radijsjes
- 2 eieren
- 1½ el witte wijnazijn
- 1 el olijfolie
- 1 flinke el yoghurt
- 1 tl mosterd
- p&z
Bereiding
Zet de eieren op met koud water en kook ze als het water kookt nog 6 min. Was de winterpostelein goed en slinger droog. Was ook de radijsjes, snijd vast boven- en onderkant bij. Laat de eieren schrikken onder de koude kraan en pel ze. Snijd ze in kleine stukjes en doe in een kommetje. Voeg overige ingrediënten voor de dressing toe en prak met een vork tot een dikke saus. Meng de postelein met de dressing (of verdeel in klodders over de sla, wat je wilt) en versier met plakjes radijs.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »