Simpele pompoensoep met gember en peper

pompoensoep met gember en rode peper

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep maak ik meestal door eerst een ui te fruiten met knoflook, maar deze keer testte ik uit of het ook nog simpeler kan.  En ja hoor, dat kan! Gewoon alles in één keer in de pan, even laten koken, blenderen en bijna klaar! Alleen nog even proeven en kiezen of je er misschien nog een beetje extra water door wilt doen. En mocht je toch wat meer kruiden willen, dan heb ik natuurlijk wel een paar suggesties voor je, denk aan:  kerrie of  Thaise currypasta of  komijn-koriander en gerookte paprika of kurkuma en koriander(poeder) of wat nootmuskaat en sinaasappelrasp. Lekker verwarmend wintersoepje!

Ingrediënten

  • 1 flinke pompoen
  • 8 dl water
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 duimpje gember
  • eventueel een (stukje) peper
  • 1 0f 2 bouillonblokjes (groente-, rund of kip)
  • p&z
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de pompoen schoon en snijd onder- en bovenkant er af en lelijke plekjes van de schil. Klief hem met een groot mes doormidden, schraap met een lepel de pitjes eruit en snijd dan in parten en vervolgens in blokjes. (Ja, een groot keukenmes is onmisbaar in de keuken!). (Heb je geen groot mes, dan zou je eventueel er voor kunnen kiezen om de pompoen even op de grond te laten vallen, met een beetje mazzel breekt hij…).  Pel ui en knoflook en snipper beide. Schraap het velletje van een stukje gember en rasp het fijn. Hak een stukje peper in stukjes. Doe alles in een flinke soeppan en doe het water erbij en het  bouillonblokje. Breng aan de kook en laat in 15-20 min. de pompoen gaar koken. Doe de kokosmelk erbij en pureer de soep met een blender of staafmixer. Breng op smaak met extra p&z. Garneer met eventueel wat geroosterde pompoenpitjes of kokosschaafsel.

 

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK