Aubergine-courgettestoofpotje –
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Lekker makkelijk voorbereiden, zo’n ovenschotel!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 404
- Volgende »
Aubergine en courgette zijn echt goede maatjes in de keuken. Ze houden allebei niet van de koelkast en ze gaan heel goed samen in een lekkere stoofpot, deze keer met een beetje Arabische twist. En het geheim? Een snufje kaneel! Dat maakt het gerecht een beetje zoet en dat verwarmende is nu in november heel lekker! Lekker met couscous of rijst, maar een stuk van dat verse ronde brood zou ook goed smaken, kijk maar.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik gehakte tomaten (400 g)
- 1 blik (400 g) kikkererwten
- olijfolie
- mespuntje kaneel
- 1 tl komijn
- 1 tl korianderpoeder
- eventueel 1 t oregano of Italiaanse kruiden
- p&z
- Voor het serveren eventueel wat peterselie en feta
Bereiding
Snijd de aubergine doormidden in de lengten en vervolgens in plakjes, bestrooi ze met wat zout en laat 10-20 min. even zweten in een vergiet. Pel ui en knoflook, snipper vast de ui. Was de courgette en snijd in stukjes of plakjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet. Spoel de aubergine af en dep droog met een schonen theedoek. Verwarm olie in een ruime koekenpan en bak de plakjes aan beide kanten tot ze wat gaan kleuren en zacht worden, laat op een laag vuur met een deksel op de pan zachtjes verder garen. In een andere pan verwarm je een scheut olie en fruit je allereerst de ui glazig. Pers de knoflook erbij en voeg de kruiden toe. Vervolgens de courgette erbij, bak een 5 min. tot de groenten wat zacht worden. Voeg de tomaten uit blik toe en wat p&z. Voeg ook de aubergine uit de andere pan toe en laat zachtjes sudderen tot je de courgette gaar genoeg vindt. Warm de laatste minuten de kikkererwten mee. Serveer met rijst of couscous en bestrooi op het bord met blokjes feta en wat peterselie.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
Lekker makkelijk voorbereiden, zo’n ovenschotel!
Bekijk het recept- 1
- 2
- 3
- …
- 404
- Volgende »
