Witlofsalade Caesar style
Een eenvoudige witlofsalade eigenlijk, maar de combinatie van romige saus, kaas en knapperige croutons is super!
Ingrediënten
500 g witlof; 2-3 plakken boerenbrood of rest foccacia om croutons van te bakken; 2 el boter; 1 tl salie en 1 tl rozemarijn; 3 el geraspte Parmezaanse kaas. Voor de dressing: 2 tenen knoflook; 3 el rode wijn azijn; 2 el witte wijn; 4-5 ansjovisjes; 2 eidooiers; 100 ml olijfolie; p&z. (Als je geen rauwe eidooiers wilt eten: neem dan 4-5 el mayonaise en verdun die naar smaak met azijn.)
Bereiding
Maak eerst de dressing. Pel de knoflook en stamp met een snufje zout fijn in een vijzel, een hakmolentje kan ook. Voeg de ansjovis toe en stamp ook fijn. Voeg azijn en wijn toe, roer en doe dan de inhoud over in het kleinste bakje van de keukenmachine of een kommetje waarin je kunt mixen. Voeg de eidooiers toe en wat peper. Mix tot een glad geheel en giet dan in een heel dun straaltje de olijfolie erbij, terwijl de boel mixt. Zo krijg je een lobbige, smakelijke saus. Snijd het brood in kleine blokjes. Smelt 2 el boter in een koekenpan en voeg salie en rozemarijn toe. Bak hierin de broodblokjes tot ze goudbruin en krokant zijn. Geef wat p&z en laat afkoelen. Spoel de witlof af, verwijder lelijk blad en snijd de onderkant af. Pel van 1 stronkje ongeveer 8 blaadjes af en leg die in een ster op een mooie schaal. Halveer de stronkjes in de lengte, snijd de onderste kern eruit en snijd in mooie boogjes. Meng de witlof met zoveel saus dat alles goed bedekt is, misschien heb je niet alles nodig. Schep de witlof midden in de ster en strooi er de Parmezaanse kaas over. Bestrooi met de croutons en serveer. Lekker met gebakken aardappels.
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 377
- Volgende »