Andijvie met spaghetti

Print Friendly, PDF & Email

Pasta met andijvie, dat kan heel goed! Ik mengde de andijvie rauw door de spaghetti, want de eerst Hollandse kropjes zijn meestal nog niet zo groot. Natuurlijk kun je de andijvie ook kort stoven in een pan en bij de pasta eten, wat je wilt.

 

Ingrediënten

1 krop andijvie, 1 flinke rode ui, 2 tomaten, 2 el kappertjes, 1 tl oregano, p&z, ½ pakje sojaroom, scheut olijfolie, 350 g spaghetti, handvol hazelnoten

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet vast water op voor pasta in een ruime pan, ik doe er meestal een laurierblad bij. Was de andijvie, zwiep het water eruit, snijd in stukjes en was nog een keer. Laat goed uitlekken. Pel de ui, halveer hem en snijd in ringen. Was de tomaten, snijd steelaanzet eruit en snijd in blokjes. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze wat kleuren en laat afkoelen. Hak daarna in grove stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de uiringen glazig. Schuif ze dan aan de kant en doe de tomatenblokjes erbij. Bestrooi met wat oregano. Kook intussen de spaghetti gaar volgens aanwijzingen op het pak. Schep 2 el kappertjes bij de tomaten en meng met de uien.  Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Giet er een half pakje room bij en mix vlug de rauwe andijvie erdoor, zodat het slinkt. Roer ook het tomatenmengsel erdoor en proef voor p&z. Serveer met wat hazelnoten op het bord en als je wilt nog wat geraspte kaas.