Aubergine met paprika en tempé

aubergine-tempe

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept

Ingrediënten

1 grote aubergine
1 rode paprika
1 flinke ui
3-4 tomaten
½ of 1 pak tempé (grotere eters nemen een heel pak)
2 tenen knoflook
ruime scheut tamari
zonnebloemolie en olijfolie
p&z
verse koriander

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een half pak tempé af, snijd doormidden en in mooie plakjes. Leg in een diep bord en besprenkel royaal met tamari, laat dit minimaal 10 min. intrekken.

Was de aubergine en paprika. Snijd de aubergine in ronde plakken en sprenkel er wat olijfolie over. Halveer de paprika en maak hem schoon. Leg de paprika op een bakplaat samen met de geoliede plakjes aubergine en bak ze in ongeveer 15 min. zacht. Je kan ook de paprika in zijn geheel blakeren in een gasvlam en de aubergine bakken in een koekenpan of grillpan.

Pel de ui en snijd in halve ringen, snijd de kern uit de tomaten en snijd ze in stukjes. Pel de knoflook.

Verhit in een koekenpan en flinke scheut zonnebloemolie en bak de plakjes tempé bruin en krokant. Schep ze uit de pan en houd even apart.

Doe dan een klein scheutje olijfolie in de pan en bak de ui zacht. Voeg de knoflook uit de pers toe en de tomatenstukjes en bak die een paar min. mee.

Ontvel de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Schep het uien-tomaten mengsel in een schaal, verdeel de aubergine, paprika en tempé erover en bestrooi tot slot met een beetje fijngehakt korianderblad.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoensoep

Echte herfst-soep!

Bekijk het recept

Boerenkoolstamp met satésaus

Geef een exotische draai aan de Hollandse keuken!

Bekijk het recept