Bataat puree met portabella

Print Friendly, PDF & Email

Bataat puree met portabella

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Ondanks dat de zoete bataat ook wel zoete aardappel genoemd wordt is dit tropisch knolgewas geen familie van de aardappel, ze behoort tot een andere plantenfamilie, namelijk de windefamilie. En inmiddels wordt deze knol ook in ons eigen land geteeld, dat is fantastisch! Het wordt in veel delen van de wereld gegeten en is een mooie afwisseling op onze pieper. Je kan hem ook gebruiken in de meeste pompoenrecepten.

 

O

Ingrediënten

700 g bataat, 2-3 portabella paddenstoelen, olijfolie, 1 tl tijm, 1 tl oregano, 1 el verse munt (of peterselie), 1 teen knoflook, 100 ml witte wijn, sap van ½ citroen, 100 ml room (ik nam haverroom), 1 el pesto en 3 el olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven op 220°C. Borstel de portabella’s schoon en wrijf ze in met olijfolie. Bak de paddenstoelen een kwartiertje met de bolle kant naar boven in de hete oven. Maak een marinade van de kruiden, geperste knoflook, wijn en citroensap. Snij de portabella’s in plakken. Marineer de plakken voor minstens een half uurtje. Schil de zoete aardappelen en kook ze in 20 min. gaar. Bak de gemarineerde paddenstoelen 5 min. onder een hete gril of bak ze met wat olie in een koekenpan. Giet de bataat af en stamp ze met de room tot een puree, maak op smaak met p&z. Roer de pesto dunner met de olijfolie in een kommetje. Serveer de puree met wat pesto erover gesprenkeld en op elk bergje puree wat gebakken paddenstoel. Lekker met gestoofde bladgroente!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK