Bietensalade met boekweit

Print Friendly, PDF & Email

Bietensalade met boekweit

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Op van die lekker warme dagen is een koude salade fijn eten. Je kan de boekweit en bietjes al een dag van tevoren koken, bij ons ontstond deze salade doordat we van beide een restje over hadden. Je kleedt de salade extra aan met stukjes gerookte makreel of haring, of lekkere blokjes kaas of tofu. Boekweit is een lekkere, glutenvrije toevoeging op je menu, het proberen waard. Kook vooral met niet teveel water en de belangrijkste tip is: niet roeren tijdens het koken! Vind je boekweit niet lekker, neem dan gerust aardappelblokjes, een restje rijst of een niet te grove pastavariant.

Ingrediënten

700 g bieten, 200 g boekweit, 1 frisse appel, 1 bekertje yoghurt, 2 tl mierikswortelsaus, 3 el mayonaise, 1 el azijn, 1 stengel knoflook, eventueel ui of sjalot voor extra pit

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

De bietjes en de boekweit kook je al van te voren, kijk voor het koken van de boekweit op de verpakking. Laat beide afkoelen . Schil de bietjes en snijd in kleine stukjes, grof raspen kan ook. Maak een saus van de yoghurt, mayonaise, azijn, mierikswortelsaus en p&z. Meng de bietjes erdoor. Snijd de appel in kleine stukjes en meng er ook door. Snijd de knoflook in kleine stukjes en meng 2/3 er door. Meng de afgekoelde boekweit er door en proef of je er nog wat azijn of p&z door wilt. Bestrooi met de rest van de knoflook en voilà!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK