Bleekselderijrisotto

Print Friendly, PDF & Email

bleeselderijrisotto met zonnebloempitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Bleekselderij is prachtig spul om in gedeeltes overal door je maaltijden te doen, het geeft een lekkere smaak. In een soepje, wokschotel, in de pastasaus of nasi, ik stop het overal in. Als groente op zichzelf eet ik het zelden, terwijl dat prima kan, bijvoorbeeld met een lekkere kaassaus of in een leuke taart. Wat ik er wél graag mee doe, is risotto koken! Dat is zo’n heerlijk gerecht om te koken als je gewoon een beetje wilt roeren, maar niet al te ingewikkeld wilt doen. Prima dus, als je druk bent met verhuisdozen inpakken en een momentje nodig hebt om even alles te overdenken. Wij aten het gewoon zo simpel, maar natuurlijk kun je de boel opleuken met geraspte kaas of , ook heel lekker, een stukje gebakken vis. Wij hadden die tussen de middag al gegeten, dus dat ging mooi niet op voor ons.

Ingrediënten

1 struik bleekselderij (de kern bewaar je eventueel voor een soepje), 1 ui, 2 tenen knoflook, 6-8 gedroogde tomaten, 1 tl tijm, 4 el olijfolie, 300 g risottorijst, 2 groentebouillontabletten, 1.2 l water, 4 el zonnebloempitten, p&z, extra olijfolie

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snipper ui en snijd knoflook fijn. Was de bleekselderij, trek eventuele draden er uit en snijd in dunne boogjes. Het binnenste stuk met blaadjes bewaar je eventueel ter garnering. Breng het water aan de kook in een pan en los hierin de bouillontabletten op. Verhit 3 el olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de rijst toe en fruit tot alle korrels glanzen. Voeg dan ook de bleekselderij en tijm toe en voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer wat toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min., roer zeer regelmatig. Hak de gedroogde tomaten in stukjes en voeg ze halverwege de kooktijd toe aan de risotto. Rooster de zonnebloempitjes tot ze gaan geuren en laat afkoelen op een bordje. Wanneer de risotto gaar is proef je voor p&z en laat je hem met een deksel op de pan nog 5 min. staan. Serveer met wat gehakte bleekselderij en de pitjes en wat extra olijfolie erover.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK