Eggah met prei en pijnboompitten

Eggah met prei en pijnboompitten

geschreven door Kievit op 6 september 2019

Prei met ei, ik vind het een goed combinatie. Eggah is niets anders dan een omelet of frittata of tortilla, maar dan op zijn Arabisch. Lekker als lunch, maar ook prima als onderdeel van het avondeten, met vers brood of rijst erbij.

Ingrediënten

  • 700 g prei
  • 1 pitabroodje of stukje oud brood
  • 6 el (plantaardige) melk
  • 2 el pijnboompitten of geschaafde amandelen
  • 8 eieren
  • p&z
  • scheut olie
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 30 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Maak eerst de prei schoon en snijd in ringen. Snijd het stukje brood in stukjes en week het in de melk. Verhit de olie in een grote, diepe koekenpan en bak de prei hierin afgedekt helemaal gaar. Voeg de stukjes brood en de pijnboompitten toe. Klop de eieren met p&z in een kom los en giet ze op de prei. Bak de eggah op laag vuur afgedekt in 15-20 min. gaar. Misschien is een plaatje onder je pan een goed idee. Laat hem voorzichtig uit de pan glijden en serveer hem warm of koud. Snijd de eggah in punten en serveer.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!