Flowersprouts met tagliatelle en noten

Print Friendly, PDF & Email

flowersprouts met tagliatelle en noten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Flowersprouts? Nu eens geen vergeten groente, maar juist een heel nieuwe groente! Het lijken wel bloemetjes, maar het is een kruising tussen boerenkool en spruitjes. Net als alle andere koolvarianten is het een geweldige bron van vitale voedingsstoffen. Bovendien zijn ze lekker, ook niet onbelangrijk. En wat is het toch leuk om eens in de zoveel tijd iets nieuws te eten! Alleen….. de flowersprouts zijn een zeldzaamheid! Ik kook de recepten een week vooruit, maar de sprouts waren nog niet binnen natuurlijk. Daarom heb ik het recept gemaakt met gestoomde boerenkool, dus de foto klopt eigenlijk niet. Qua smaak ontloopt het elkaar niet zo gek veel, dus ik heb er alle vertrouwen in. Het kleine beetje sinaasappelrasp geeft dit gerecht net even een leuke draai. Helemaal luxe wordt het met gebakken oesterzwam en een mooie fles wijn erbij!

Nico’s wijntip

Cueva del Chamán Verdejo 2018 Santa Cruz de Alpera

In dit recept is de sinaasappel het ‘probleem’. Zet daar maar eens wijn naast. Het moet een wijn zijn met een ‘aanwezige’ fruit toon van citrus. Iets dat je vaak tegenkomt bij de verdejo druif. Maar er moet ook ‘body aanwezig zijn. Dus; een droge, stuivend fruitige Verdejo uit Yecla (Murcia) in Spanje. Het stuift het glas uit!

Ingrediënten

700 g flowersprouts, 350 g tagliatelle, 5 el olijfolie, 2-3 tenen knoflook, eventueel beetje rode peper of chilivlokken, geraspte schil van sinaasappel, 40 g hazelnoten, handje peterselie, p&z, Parmezaanse kaas

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de flowersprouts en snijd eventueel de onderkanten een beetje bij als die er wat droog uitzien. Laat uitlekken in een vergiet. Zet ze op met een bodem water of liever nog een stoompan en kook ze in 7-10 min. net aan gaar. In dit filmpje zie je hoe onze dochter de flowersprouts schoonmaakt.

Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Rooster de hazelnoten tot ze gaan geuren en laat daarna afkoelen op een bordje, hak ze grof. Was de peterselie en hak grof. Als je oesterzwammen erbij bakt, veeg ze dan schoon en scheur ze in stukjes. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak met een weinig olie de oesterzwammen op niet al te hoog vuur, geef ze wat p&z. Als de pasta nog 5 min. te gaan heeft, verwarm je de olie in een koekenpan en fruit je de knoflook lichtbruin. Bak de peper mee als je die gebruikt. Voeg de uitgelekte flowersprouts toe en wat sinaasappelrasp naar smaak, begin met een theelepel! Warm alles goed door, geef wat p&z. Giet de pasta af en meng die met de groente, meng de hazelnoten en de peterselie er door en misschien nog wat olijfolie. Op het bord schep je er wat oesterzwam bij en rasp je er wat Parmezaan over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK