Gebakken koolrabi

Print Friendly, PDF & Email

Gebakken koolrabi met shiitake en basilicum, geserveerd op glutenvrije pasta

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Koolrabi is een veelzijdige groente. Rauw in een salade, gestoofd in een sausje, gebakken of zelfs op de barbecue. Dan zou ik hem wel even voorkoken, maar dat hangt er ook van af of je houdt van gaar of nog een beetje knapperig. Dit recept leerde ik van mijn vriendin Magda, het is eenvoudig en toch geraffineerd (en dat past helemaal bij haar!).

Ingrediënten

2 koolrabi’s, 150 g paddenstoelen (ik nam shiitake), 1 teentje knoflook, 1 tl citroenrasp, scheut olie, verse basilicum, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen tot ze slinken. Geef ze wat p&z en zet ze even apart. Intussen schil je de koolrabi’s. De onderkant is vaak een beetje houtig, schil die zorgvuldig, de bovenkant kan je ongeschild eten. Snijd in blokjes en bak in de koekenpan. Na een minuut of 10 bakken en af en toe omscheppen voeg je de knoflook toe, je kan hem persen of fijnhakken. Ook een beetje citroenrasp erbij. Als je de koolrabi zacht genoeg vind, warm je de gebakken paddenstoelen nog even mee. Voeg van het vuur af nog een handvol gehakte basilicum toe. Als je geen verse basilicum hebt, kun je ook een lepel pesto gebruiken. Wij aten het met een glutenvrije pasta en wat extra olijfolie en geraspte Parmezaan. Lekker met tomatensla.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK