Gele bietencurry

Print Friendly, PDF & Email

gele bietencurry

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Oké, hij is zonnig en verwarmend, maar niet echt fotogeniek. Toch is deze gele bietencurry zeker het proberen waard, het is een zoetig en aards gerecht, goed voor gure dagen! Ik voegde ook bleekselderij en gele paprika toe, maar dat kun je ook achterwege laten als je het niet hebt, of bv. vervangen door een preitje en misschien wat blokjes tomaat, als je het wat minder zoet wilt. Durf te spelen!

Ingrediënten

700 g gele bieten, 3 uien, 1 teen knoflook, 200 g rode linzen,  1 tl komijnzaadjes, 1 tl garam massala, 1 tl kurkuma, 1 bouillonblokje, p&z, scheut olie of wat kokosvet, eventueel 3 stengels bleekselderij, 1 gele paprika, handvol verse koriander

Bereidingstijd: 65 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Zet de bieten op in ruim water en kook ze in 40-60 min. gaar, afhankelijk van de grootte. De rest van de curry heeft ongeveer 25 min. nodig. Pel de uien en knoflook, snipper beide. Als je bleekselderij en paprika gebruikt: snijd de bleekselderij in boogjes en de paprika in blokjes. Kijk de linzen na op steentjes. Verwarm wat olie of kokosvet in een pan met een dikke bodem en fruit ui glazig. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe en vervolgens de bleekselderij. Bak al omscheppend een paar minuten en druk dan het bouillonblokje stuk op de bodem van de pan. Kiep de linzen erbij en zoveel water dat er ongeveer 1 cm boven de linzen staat. Roer regelmatig en voeg meer vocht toe als het te droog wordt. Intussen pel je de bietjes en snijd ze in blokjes. Voeg ze toe aan de curry, samen met de blokjes paprika. Laat nog even sudderen en proef voor p&z, misschien wil je ook wat tabasco of sambal erbij? Lekker met rijst en vers gehakt korianderblad!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK