Geroerbakte wortel met koriander en sinaasappel

Print Friendly, PDF & Email

Geroerbakte wortel met koriander en sinaasappel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Alweer wortels in het pakket? Geen probleem, wortels zijn zó veelzijdig! Salade, soep, geroosterd in de oven: je vindt het allemaal op onze receptenpagina.

Deze week combineerde ze ik met koriander, omdat dat ook in het pakket zit. Je zou ook wortelkoekjes met koriandersaus kunnen maken, of soep met koriander… ach, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wij aten er een couscoussalade met kikkererwten en raapsteel bij, maar ook rijst of gierst zou er prima bij smaken, met een eiwitbron die je helemaal zelf mag bedenken.

Ingrediënten

700 g wortel, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 1 sinaasappel, 2 el gehakte korianderblaadjes, 2 kardamompitten (laat die gewoon weg als je ze niet hebt) of snufje kardemompoeder

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de wortels en snijd ze in gelijke dunne schuine plakjes of reepjes. Pel vast het teentje knoflook en was de koriander. Schil de sinaasappel boven een kom (om het sap op te vangen), zó, dat je de vliesjes wegsnijdt. Daarna snijd je voorzichtig de partjes tussen de sinaasappel uit. Druk het sap uit de schil als daar nog vruchtvlees zit. Plet de kardamompitjes met een groot mes op een plank. Verwarm de olie in een wok en roerbak de wortelstukjes op middelhoge stand met een snufje zout. Voeg na een paar minuten de knoflook en kardamom toe en roerbak tot de wortels bijna beetgaar zijn, eventueel voeg je een klein scheutje water toe. Giet er het sinaasappelsap erbij, schep nog even om en breng op smaak met p&z. Hak de koriander fijn en hussel die op het laatst, samen met de stukjes sinaasappel, door de wortels.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK