Gesmoorde andijvie met pijnboompitten

Print Friendly, PDF & Email

Gesmoorde andijvie met pijnboompitten

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Andijvie kom ik in de kookboeken van tegenwoordig nergens tegen en dat is geheel onterecht! Het is zo’n heerlijke, gezonde, makkelijke, veelzijdige groente! Deze keer een eenvoudige bereiding met pijnboompitten, want wat goed is, hoeft niet veel extra’s. Heerlijk met aardappels en misschien ook wel worst, maar ook bij pasta of rijst smaakt dit uitstekend.

Ingrediënten

1 stuik andijvie, 4 el olijfolie, 3 teentjes knoflook, eventueel  snufje chilipoeder of wat rode peper, 20 g pijnboompitten, zout

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Haal lelijke blaadjes van de andijvie en snijd de onderkant wat bij, maar zorg dat de krop één geheel blijft. Snijd de krop in vier kwarten, of zes stukken als hij erg groot is en was de delen goed, zwiep het water eruit. Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd wat ringetjes van de peper, verwijder de pitjes, die zijn extra scherp. Verwarm je grootste koekenpan en rooster de pijnboompitten tot ze gaan geuren. Laat ze afkoelen op een bordje. Giet de olie in de warme pan en bak op laag vuur zachtjes de  knoflook. Voeg de chilipeper of peper toe en leg de andijvie op het snijvlak in de pan en bestrooi met wat zout. Laat met een deksel op de pan op een lage stand smoren. Schep na 3 min. om en laat nog een paar minuten smoren. Schep de andijvie over op een schaal en giet het vocht uit de pan erover. Bestrooi met de pijnboompitten.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK