Kruidige rode bietensoep

Print Friendly, PDF & Email

kruidige bietjessoep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Rode bietjes zijn supervoedsel! Nu we toch massaal thuiszitten is dat koken ook geen probleem, je hoeft ze tenslotte alleen maar op te zetten in ruim water en een klein uurtje te koken. In de oven garen is trouwens ook heel lekker, kijk maar eens hier. Dit recept is voor als je iets anders wil: een kruidige soep met rauwe verwerkte bietjes.

Ingrediënten

700 g rode biet, het binnenste van de bleekselderij, 1 grote wortel, 1 laurierblad, 1 tl korianderzaad, 1 el olie, 1 fijngesneden ui, 1 à 2 groentebouillonblokjes, 2 el citroensap, 1 tl honing, zout, 1 à 2 tl geraspte gember, 1 à 2 el fijngesneden peterselie of andere groene kruiden, eventueel zure room of kwark, eventueel 1 flinke aardappel

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de ongekookte bieten en rasp ze, evenals de wortel. Wil je dikkere soep, voeg dan ook aardappel toe. Deze schil je en snijd je in blokjes. Gebruik vooral het binnenste van de bleekselderij voor de soep, die smaakt sterker dan de buitenste stengels. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Houd 150 g geraspte biet apart, als je de bietensmaak wilt benadrukken, dit is geen must. Smoor in olie de fijngesneden ui glazig en voeg dan alle groente toe. Voeg ¾ l kokend water toe, gember, koriander, laurierblad en bouillonblokjes en laat 20 à 30 min. koken. Doe er de 150 g fijn geraspte biet bij als je die apart hebt gehouden en haal de pan van het vuur. Als je wilt kun je de soep glad pureren, vergeet niet het laurierblaadje er uit te halen. Breng op smaak met citroen, honing, zout en verse kruiden. Extra lekker met een lepel room of kwark in de kom.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK