Paksoi-ovenschotel

Print Friendly, PDF & Email

paksoi ovenschotel met bonen ene aardappel

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Op sommige dagen zit de drukte vooral op het einde van de dag, dan is het handig om al eerder op de dag gekookt te hebben, zodat de eerste die thuiskomt het eten alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. Deze ovenschotel leent zich daar prima voor. In een half uurtje heb je je hem klaar, eenmaal koud moet hij ongeveer 40 min. in de oven om lekker heet te worden. Prima doordeweekse maaltijd voor een drukke dag. Want hoera, de kinderen mogen weer sporten!

Ingrediënten

1 paksoi, 1 ui, 1 blik bonen, 700 g aardappels, 1 blik tomatenstukjes, 1 teen knoflook, scheutje olie, stukje kaas om te raspen, eventueel een bakje spekjes, 1-2 tl oregano, p&z

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze in 10-15 min. net aan gaar. Giet ze af en laat even uitdampen. Was de paksoi, pel de ui en knoflook. Snipper ui en knoflook en bak ze glazig in een scheut olie in een ruime pan of wok. Als je wilt kun je ook een bakje spekjes meebakken. Was intussen de paksoi (luisjes gaan makkelijk weg met een scheut azijn of schep zout in het waswater!) en laat de boenen uitlekken in een vergiet. Snijd de paksoi in stukjes. Voeg de paksoi toe aan de uienpan en bak al omscheppend tot het wat slinkt. Voeg tomaat en bonen toe en de oregano en p&z naar smaak. Vet een ovenschaal in en doe eerst de aardappels erin en schep dan het paksoimengsel erop. Rasp er eventueel nog wat kaas over en bak nog 20-30 min in een hete oven (180°C).

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK