Pannenkoekrolletjes met snijbiet

Print Friendly, PDF & Email

Dit recept bestaat uit drie onderdelen: de pannenkoeken, de snijbietvulling en het maken van de pannenkoekrolletjes.

Ingrediënten

Voor 12-14 pannenkoeken:
300 gr bloem
75 gr boekweitmeel
600-750 ml melk of plantaardige melk
3 eieren
2 el olie +
olie of boter om in te bakken
snuf zout
Uiteraard kun je ook je eigen pannenkoekenmix gebruiken.

Voor de snijbietvulling:
700 gr snijbiet
250 gr ricotta kaas
100 gr Parmezaanse kaas (of andere harde kaas, ik maakte hem met geitenkaas)
2 tenen knoflook
p&z
scheutje olie

Bereidingstijd: minuten

Ingrediënten voor: personen

Bereiding

Maak van de pannenkoeken: Meng de bloem en boekweitmeel en de helft van de melk. Mix tot een dik, glad beslag. Voeg nu de rest van de melk toe, eieren, 2 el olie en zout en mix tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. Bak hiervan een stapel pannenkoeken, of laat je kinderen ze bakken!

Maken van de snijbietvulling: Haal het groen van de stelen snijbiet en was zowel stelen als blad. Snijd stelen fijn en blad ook, maar houd apart. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak hierin eerst de stelen, voeg knoflook toe en bak tenslotte het groen mee. Zorg dat het goed droog bakt, of giet het vocht later af. Rasp de Parmezaanse kaas en meng de helft door de ricotta. Meng vervolgens de wat afgekoelde snijbiet door de kaas en maak op smaak met p&z.

Maken van de pannenkoekrolletjes: Schep op elke pannenkoek een beetje snijbiet en rol ze op. Snij ze vervolgens in plakjes van ± 4 cm hoog. Zet de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas over. Laat even warm worden en gratineren in een hete oven en serveer.

Lekker met een stukjes vis en tomatensla!