Pompoencake – vegan en glutenvrij

Print Friendly, PDF & Email

pompoencake

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Hmm, deze cake komt uit de keuken van Meike en hij is uitstekend gelukt! Het is als moeder superleuk als je dochter in je voetsporen treedt en met nieuwe inspiratie komt natuurlijk, dus je begrijpt dat ik elke plak met een trots gevoel op eet. Meike legt zich meer nog dan ik toe op vegan en glutenvrij eten en dat is echt een hele kunst.  Is glutenvrij niet zo belangrijk voor je, dan kun je natuurlijk ook prima gewoon bloem of zelfrijzend bakmeel gebruiken. Deze cake smaakt lekker klef en kruid-koek achtig, perfect voor sombere novemberdagen!

Ingrediënten

1 middelgrote pompoen, 1½ el kokosolie, 200 ml havermelk, 75 ml ahornsiroop, 25 g kokosbloesemsuiker of palmsuiker, 50 g (plantaardige) boter, 1 tl vanille-extract of snufje vanillepoeder, 1 el appelazijn, 100 g rijstmeel, 100 g havermeel, 50 g maïzena,  2 tl bakpoeder, snufje zout, 2 tl koekkruiden, 2 el pompoenpitten, kokosvet om in te vetten

Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Eerst ga je de pompoen voorbereiden. Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de pompoen schoon, verwijder boven- en onderkant en lelijke plekjes en klief doormidden. Haal de pitjes er uit en snijd in blokjes. Smelt 1½ el kokosolie op de bakplaat en hussel de pompoen een beetje om in het vet. Rooster 15 min in de oven tot ze zacht zijn, keer ze halverwege een keer om. Laat ze daarna 10 min. afkoelen. Intussen meet je alle vloeibare ingrediënten af in een maatkan en je weegt alle droge ingrediënten en mengt die in een kom. Pureer de pompoen in een blender en voeg de vloeibare ingrediënten toe. Roer deze puree door de droge ingrediënten. Vet een klein cakeblik in en bak de cake 45 tot 60 min. in de oven op 175°C. Laat 5 min. afkoelen in het bakblik en laat dan uitdampen op een rooster. Extra lekker met een likje (vegan) boter er op.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK