Salade met bonen, rucola en citroenmelisse-pesto

Print Friendly, PDF & Email

SALADE MET BONEN, RUCOLA EN CITROENMELISSE-PESTO

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

In de tuin staat een groot bed citroenmelisse. Nu kan je daar prachtg zomerse kruidentheetjes mee maken, maar we waren benieuwd of er nog andere toepassingen zouden zijn. Met een beetje speuren vonden we een pesto van citroenmelisse en ja hoor, dat smaakt heel fris en fijn bij die mooie boterbonen.  Deze pesto is ook lekker op pasta en natuurlijk kun je ook gewone pesto voor deze salade gebruiken, voeg dan misschien wat citroensap en -rasp toe.

Ingrediënten

1 zakje rucola, 1 blik boterbonen, Voor de pesto:, 1 bosje citroenmelisse, kleine teen knoflook, 25 g pijnboompitjes, 40 g Parmezaanse kaas, 2-3 el citroensap, 75 ml olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Was de rucola en de citroenmelisse en dep voorzichtig droog. Spoel de bonen af in een vergiet en laat uitlekken. Pel het teentje knoflook. Pluk de blaadjes citroenmelisse van de steeltjes, je hebt een flinke handvol nodig (20 g). Rasp de kaas. Doe de blaadjes samen met de in plakjes gesneden knoflook, de pitjes, kaas, 2 el citroensap en de helft van de olie in de keukenmachine of een bakje van je staafmixer. Voeg ook wat p&z toe. Pureer tot een fijne puree en voeg de rest van de olie toe. Proef en voeg naar smaak nog wat citroensap en olie toe.

Neem 2 el van de pesto en maak het eventueel nog een beetje dunner met wat olie. Meng de uitgelekte bonen en de rucola er door en serveer met een vers gebakken stokbroodje. Als je wilt kun je de bonen ook even verwarmen, voor een lauwwarme salade!

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK