Salade van sprouty en wortels

Print Friendly, PDF & Email

Wortelsalade met sprouty

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Sprouty is een mengsel van gekiemde peulvruchten, een mix van mungbonen, adukibonen, groene linzen, groene erwten en kikkererwten. Lekker in een wokgerecht of soep. In een salade kan ook, maar blancheer ze dan kort, in rauwe peulvruchten schijnen licht-giftige stofjes te zitten en bovendien verteer je ze beter als ze even verhit zijn én ze smaken beter. Als je ze wokt of in een soepje stopt, hoef je ze natuurlijk niet eerst nog te blancheren.  Ik verwerkte de sprouty in een salade deze week en we aten het met zelfgemaakte frieten erbij. Een prima combinatie!

Ingrediënten

1 bakje sprouty, 400-500 g wortels, 1 kleine rode ui, 80 g jonge kaas (tofu kan ook), 1 appel, 1 el citroensap, 1 el grove mosterd, 1 el olijfolie, 2-3 el mayonaise, 1 teentje knoflook; geperst, eventueel ½ rode paprika, p&z

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel de sprouty schoon in een vergiet en breng met een bodem water aan de kook, kook 6-8 min. met een deksel op de pan. Laat daarna afkoelen in een vergiet. Pel de ui en knoflook. Snipper het uitje zo fijn als je kan en doe in een kom met een snufje zout. Doe het citroensap erbij en pers de knoflookteen erbij. Roer samen met de mayonaise, olie en mosterd en wat peper tot een sausje. Maak de wortels schoon en rasp ze grof. Snijd de kaas in kleine blokjes. Maak de paprika schoon, snijd het klokhuis uit de appel en snijd beide ook in blokjes. Meng wortel, sprouty, appel, kaas en paprika door de dressing en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK