Wortelburgers

Print Friendly, PDF & Email

Wortelburger op een pitabroodje met alfalfa, komkommer en saus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Worden jou kinderen ook blij van een broodje hamburger? Minstens zo blij worden ze vast van deze wortelburgers, want zo’n broodje eten is gewoon zo leuk! Burgers maken van groente blijft spannend, want de samenhang blijft altijd een beetje spannend. Eerlijk gezegd ben ik nog niet helemaal tevreden over deze burgers, je moet ze wel héél behoedzaam omdraaien. Dat je dat weet! Toch waren ze te lekker en leuk om niet te plaatsen. Tips mag je naar Kievit sturen!

Ingrediënten

500 g wortels, 1 kleine (rode) ui, 2 tenen knoflook, 1 potje kikkererwten,  75-100 g havermout, 2 el lijnzaad, 1 el kerrie, 1 tl gerookte paprikapoeder, 1 tl komijnpoeder, p&z

Bereidingstijd: 80 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de wortels schoon en pel de ui en knoflook. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat uitlekken. Snijd de wortels in stukjes, de ui in kwarten en de knoflook in plakjes. Doe ui, wortel en knoflook in de keukenmachine en maal tot een puree. Voeg dan de overige ingrediënten toe en laat de machine nog eens draaien. Het moet een soort deeg worden waar je burgers van kan vormen. Misschien moet er nog wat extra havermout bij, al worden ze in de koelkast iets steviger. Leg een vel bakpapier op een grote plaat die in de koelkast past, of gebruik twee grote borden. Verdeel het deeg in 8 stukken en vorm er mooie burgers van. Zet ze minstens een half uur in de koelkast om steviger te worden. Verwarm de oven voor op 190°C en leg de burgers, op hun bakpapiertje, op een bakplaat. Bak 20 min. en keer dan voorzichtig om, bak daarna nog 20- 30 min.  Eet ze in een pitabroodje met alfalfa, komkommer en knoflooksaus. Invriezen voor later kan ook.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK