Wortelsaus met zijdentofu

Print Friendly, PDF & Email

pasta met oranje wortelsaus

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Zijdentofu is heel zachte tofu, waar je prachtige dingen mee kan doen. Bijvoorbeeld in een hartige taart zoals deze, of een kunstig gerecht zoals dit. Ook wordt het in de veganistische keuken gebruikt in zoete baksels, wat ook mijn plan was toen ik het weer eens kocht. Maar toen maakte ik toch appeltaart en nu mocht de tofu in met de wortels in een prachtige, zachte saus. Als je hem nou serveert op mooie oranje linzenpasta, mijmerde ik, maar dochters prefereerden ‘gewone’ spaghetti. Oké, ook goed! Op gierst of rijst zal het vast ook goed smaken. Lekker met een frisse groene salade erbij.

Ingrediënten

700 g wortel, 2 teentjes knoflook, 1 ui, ½ stokje kaneel, 2 cm verse gember of 1 tl gemberpoeder, 1 blok zijdentofu, olijfolie, p&z, verse peterselie of basilicum, wat cashewnoten voor garneren

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Knoflook en ui pellen, ui snipperen en knoflook fijn hakken. Schil een stukje gember en hak zo fijn mogelijk.  Verwarm wat olie in een pan en fruit de ui glazig, samen met de knoflook, gember en het kaneelstokje. Wortel wassen of schrappen, in plakjes snijden en toevoegen aan de pan. Met een bodempje water in ongeveer 20 min. gaar stoven. Verwijder het kaneelstokje en pureer samen met kookvocht en het blok zijdentofu in een blender, of gebruik een goede staafmixer. Voeg eventueel nog wat kookvocht van de pasta (als je die erbij maakt) of een beetje plantaardige room of melk toe als je de saus te dik vind. Breng op smaak met p&z. Was de peterselie of basilicum, en hak fijn. Rooster eventueel een handje cashewnoten en hak ze grof. Serveer de saus op pasta of gierst en garneer met het fijngehakte groen en de nootjes.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK