Zuurkoolschotel met appel en witte bonen

Print Friendly, PDF & Email

Zuurkoolschotel met appel en witte bonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Zuurkool zonder worst, dat kan echt! En ook de aardappels ontbreken, maar ziet het er niet prachtig uit? Mocht je denken dat je niet genoeg aan deze ovenschotel hebt, dan is gebakken pompoen uit de oven en een frisse, groene salade een goede aanvulling.

Ingrediënten

500 g zuurkool, 2-4 uien, 50 g roomboter, 1 tl kaneel, 200 ml bier, 3 appels (natyra of elstar),  700-800 g witte bonen (2 blikjes of potjes)

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spoel de bonen in een zeef en laat uitlekken. Doe de zuurkool in een pan, giet het bier er op en strooi de kaneel erover. Breng aan de kook en laat zachtjes 15 min. koken. Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen. Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de uien in 10- 15 min., tot ze net wat gaan kleuren. Verwarm de oven voor op 200 °C.  Maal de bonen in de keukenmachine tot puree, misschien moet er een klein scheutje water bij. Maak op smaak met p&z. Met een aardappelstamper kom je ook een heel eind. Schil de appels en steek met een appelboor de klokhuizen er uit en snijd ze in dunne ringen. Schep de zuurkool op de bodem van een ovenschaal en verdeel daar de uien over. Smelt de rest van de boter even in de uienpan. Leg driekwart van de appelringen op de schotel en spreid daar de bonenpuree over uit. Leg de rest van de appels op de bonenpuree en bestrijk het geheel met de gesmolten boter en geef het wat peper. Bak het 25-30 min. in de oven, doe de laatste 5 min. de grill even aan als je die hebt.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK