Raapstelen salade met appel, pitjes en kaas

salade van raapstelen met appel, stukjes kaas en pompoenpitjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Courgetteovenschotel met tomaat

Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

Courgette, tomaat en ui: een goede match.

Bekijk het recept

Brandnetelsoep

Niet bij Kievit verkrijgbaar, wel de moeite waard!

Bekijk het recept

Raapstelen zijn heerlijk in een ouderwets stamppotje, maar ook in risotto of pastaschotel zijn ze heel smakelijk. Je voegt ze in al deze gerechten op het laatste moment rauw toe, zodat ze enkel even slinken, maar niet echt koken. Helemaal rauw, als salade zijn ze ook erg lekker. Wij eten ze graag met een beetje mayonaise in de dressing, dat maakt het net iets zachter van smaak. Maar als je juist van dat beetje pittige wilt genieten, kan je ook gewoon een dressing van louter azijn en olie maken, ook heel smaakvol.

Ingrediënten

  • 2 bosjes raapstelen
  • 1 grote appel
  • kneepje citroensap
  • 3 el pompoenpitjes
  • 125 g kaas naar keus (feta of jonge geiten-of schapenkaas, jong belegen)

Voor de dressing:

  • 2 flinke el mayonaise
  • 1 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • p&z

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Rooster de pitjes in een droge koekenpan tot ze gaan knapperen en laat ze dan afkoelen op een bordje. Maak een dressing in een grote kom. Misschien wil je er ook wat zoet door, een lepeltje honing, proef maar. Was de raapstelen behoedzaam maar grondig en zwiep het water er uit. Snijd ze in stukjes. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd in blokjes of partjes, besprenkel met een beetje citroensap. Snijd de kaas in kleine blokjes. Hussel de raapstelen om met de dressing, meng appel, kaas en pitjes erdoor en serveer meteen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Courgetteovenschotel met tomaat

Courgetteovenschotel met tomaat, ui, ei, kaas en olijven

Courgette, tomaat en ui: een goede match.

Bekijk het recept

Brandnetelsoep

Niet bij Kievit verkrijgbaar, wel de moeite waard!

Bekijk het recept