Aspergetaart met champignons

Print Friendly, PDF & Email

Met asperges kun je ook ovengerechten maken: op een plaattaart of in een quiche zijn ze heerlijk! Ik gebruik graag kant-en klaar bladerdeeg, maar natuurlijk kun je ook zelf deeg maken, een recept vind je hier. Serveer de taart met een lekker groene salade en je eet vorstelijk! Wil je snel eten, dan is een taart geen goed idee: de oventijd is best lang. Weet je wat je dan kunt doen? Snijd de asperges in stukjes -wel eerst schillen natuurlijk ! –  en de champignons in plakjes. Roerbak ze in een scheut olie in de wok! Lekker snel!

Ingrediënten

700 g asperges, 250 g champignons, 1 sjalotje of klein uitje, klontje boter, 1 tl Italiaanse kruiden, 6 eieren, 1 pakje bladerdeeg (of maak zelf deeg, een recept vind je op de site),  klontje boter, 50 gr geraspte belegen kaas, p&z

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Begin met de asperges, schil ze en kook ze net aan gaar in water met een snuf zout. Haal de asperges uit het kooknat en laat ze goed uitlekken op een schone theedoek. Leg het bladerdeeg uit om te ontdooien en verwarm de oven vast voor op 200 °C. (Kijk ook even op het bladerdeegpakje). Snipper het uitje heel fijn. Verwarm de boter in een pan en fruit daarin glazig. Veeg de champignons schoon, snijd een klein stukje van de steel af en snijd in plakjes. Schuif de ui een beetje opzij en leg de champignons in de pan. Bak ze gaar en laat het vocht wat verdampen, roer dan door de ui. Strooi er wat p&z over. Vet een taartvorm in met wat boter en bekleed met het deeg. Snijd de helft van de asperges in stukjes. Kluts de eieren in een kom met p&z, Italiaanse kruiden en de geraspte kaas. Verdeel de gesneden asperges en de champignons over de taartbodem, beleg met de hele asperges en giet er het eiermengsel over. Schuif in de oven en bak 30-40 min., tot de het deeg kleurt en het ei gestold is.