Gevulde pompoen

Print Friendly, PDF & Email

Met gehakt gevulde pompoen. bovenop wat gesmolten kaas

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Pompoen klaarmaken in de oven is heel gemakkelijk. Natuurlijk kun je kiezen voor simpele parten met wat kruiden, ook heel lekker, maar deze keer wilde ik wat spectaculairders. Voor de verandering een recept waarin ik vlees gebruik, gehakt vind ik lekker en makkelijk. Met vegetarisch gehakt kan het vast ook, ik heb het niet getest. Wij aten het met een eenvoudige risotto en een groene salade, een lekkere combinatie!

Ingrediënten

1 flinke pompoen of 2 kleinere, 1 -2 sjalotjes, 2 tenen knoflook, 300 g gehakt, olijfolie, 1 tl gedroogde salie, 1 tl komijnpoeder, 4 el pijnboompitjes, 2 eieren, 50 g feta of andere kaas, p&z

Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.  Boen de pompoen schoon, snijd onder en bovenkant een stukje af, verwijder lelijke plekjes van de schil en klief de pompoen zorgvuldig in twee helften. Haal met een lepel de pitten eruit en snijd van beide helften een stukje af, zodat ze zonder wiebelen op een bakplaat kunnen staan. Wrijf de buitenkant van de pompoen in met wat olijfolie en zet ze op de bakplaat. De afgesneden plakjes leg je er in. Schuif in de oven en zet de wekker op 15 min. Pel de sjalotjes en knoflook en hak beide fijn. Fruit ze glazig in een scheutje olie. Meng het gehakt met de kruiden, p&z, pijnboompitjes, gefruite sjalot en 2 eieren. Haal de pompoenhelften uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Bak 30 min. in de hete oven, strooi de laatste 10 min. de kaas over de helften, zodat het kan smelten. Prik met een scherp mes door de pompoen om te controleren of hij gaar is. Snijd voorzichtig doormidden en geef ieder een kwart.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK