groene smoothies
Groene smoothies zijn niet alleen lekker, ze vormen ook een goede basis als je wilt detoxen en je zuur-base balans wilt herstellen. Als je de dag begint met zo’n smoothie geeft dit een flinke boost aan vitaminen en mineralen en ontzurende bestanddelen. Als je moeite hebt met het voldoende binnenkrijgen aan groente en fruit op een dag is dit een ideale start. Ook voor kinderen!
Het leuke aan groene smoothies is, dat je er alle kanten mee op kunt. Belangrijk is een goede blender, want sommige groente zijn rauw iets lastiger klein te krijgen. Als je een blender gebruikt die ook ijs kan crushen, zit je goed.
Als groene smoothies nieuw voor je zijn, is het fijn te beginnen met een milde vorm. Dit recept is een goed startpunt om aan de ‘groene smaak’ te wennen en gaande weg ga je vanzelf meer groente toevoegen. Experimenteer ook met groente die je normaal niet zo snel zou eten. Het zal je verbazen hoe lekker je bleekselderij of boerenkool ineens vindt, nu je het in een smoothie drinkt! In dit recept gebruiken we yoghurt, maar je kunt natuurlijk ook aan de slag met plantaardige melk als sojamelk, amandelmelk en kokosmelk. En groene smoothies hoeven niet perse ‘groen’ te zijn, ook een smoothie met bietjes als basis valt onder groene smoothie.
Hieronder vind je ons recept voor een smoothie met spinazie, fruit en yoghurt. In plaats van yoghurt kun je ook een plantaardige melk gebruiken, bijvoorbeeld amandelmelk. Dit kun je kopen in een pak, maar het is ook eenvoudig zelf te maken. Hoe?
Ingrediënten
Bereiding
Flinke handvol spinazie (75 gr)
1 banaan; eventueel bevroren als je van koud houdt
1 sinaasappel
1 el sesamzaad
150 ml yoghurt (of plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelme)
De ingrediënten kun je op de Digitale boerenmarkt bestellen.
Was de spinazie en stop in de blender, pel de banaan en de sinaasappel, haal eventuele pitjes er uit. Doe samen met de yoghurt en sesamzaad in de blender en laat goed mixen.
Schenk in een groot glas en geniet!
ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK
- 1
- 2
- 3
- …
- 371
- Volgende »