Pastinaaksoep met salie, rozemarijn en blauwe kaas

pastinaaksoep met blauwe kaas

geschreven door Kievit op 21 oktober 2017

Deze zachte romige soep is een verrassende combinatie van smaken. Houd je niet van blauwe kaas, laat ‘m dan gewoon achterwege. Of vervang hem door stukje knapperig gebakken spek of rooktofu.

Dit heb je nodig:
750 gr pastinaak; 2 uien; 2 tenen knoflook; handvol salieblaadjes (of 1 el gedroogd); verse rozemarijn (of 1 el gedroogd); olijfolie; 1 groente- of kippenbouillonblokje; kneepje citroensap; ½ bekertje crème fraîche; p&z; 75 gr blauwe kaas

Zo maak je het:
Pel en snipper de uien en knoflook. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de uien in 10 min. op zacht vuur glazig. Doe er 1 el salieblaadjes en 1 el rozemarijn bij. Boen of schil de pastinaken en snijd ze in grove stukken. Voeg ze bij de soep en giet er ¾ l water bij en voeg het bouillonblokje toe. Laat in 20-30 min zacht koken.  Wanneer het gaar is, pureer je de soep en voeg je een half bekertje crème fraîche toe, misschien nog wat water. Proef voor p&z en voeg een kneepje citroensap toe. Hak de kaas in kleine brokjes en hak eventueel wat verse rozemarijn fijn, strooi dit in elke kom en serveer met een lekker stukje brood.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!