Rode bietensalade

Print Friendly, PDF & Email

Bietensalade met augurk, appel en zilverui

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Rode bieten zijn zo ontzettend veelzijdig. Aan tafel kreeg ik het commentaar dat ik er altijd salade van maak, maar de receptenpagina bewijst dat dat niet waar is! Ze kunnen in soep, in taart, in een mooie risotto, op een broodje…. leef je uit! Met rucola ligt deze salade voor de hand, maar ik koos voor een heel klassieke combi met augurk en appel en reken maar dat de kinderen dat met smaak op aten! Je kan er ook een maaltijdsalade maken, geschikt voor een picknick, door er nog gekookte aardappel, quinoa of pasta door te mengen en bv. stukjes vis of kaas. Maak dan beter een beetje meer saus. Wij aten er quinoa en haring bij. Van de lokale visboer!

Ingrediënten

700 g rode bieten, 1 appel, 2 sjalotjes of rode ui, 4 augurken, 2 el zilveruitjes, 1 el (Griekse) yoghurt, 2 el mayonaise, 1 tl grove mosterd, een kneepje citroensap, p&z, rucola of peterselie

Bereidingstijd: 70 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Kook eerst de bietjes: boen ze even schoon onder de kraan en zet ze op met ruim koud water. Afhankelijk van de grootte kook je ze in 40-60 min. gaar. Dit kan je ook al van te voren doen. Pel de sjalotjes en snijd ze heel fijn. Roer ze om met een kneepje citroensap en een snufje zout in een ruime kom. Doe er de yoghurt, mayonaise en mosterd bij en maak op smaak met p&z. Snijd het klokhuis uit de appel en snijd de appel in stukjes. Meng door de saus. Snijd de augurken in plakjes en doe ze samen met de zilveruitjes ook in  de kom. Laat de bieten schrikken onder koud water, haal het vel eraf en snijd ze in blokjes. Je kunt ze lauwwarm of koud door de saus roeren. Hak wat peterselie fijn of hak wat rucola grof en meng dit door de salade.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK