Snijbiettaart

snijbiettaart

geschreven door Kievit op 21 augustus 2020

Alweer een snijbiettaart? Jazeker, deze is weer anders dan die van vorige week en het is nu eenmaal zulk lekker spul om in een taart te stoppen…. Zelfs mijn nichtje, die piepte dat ze geen groene taart wilde eten, at stiekem met smaak een stukje op!

Ingrediënten

  • 700 g snijbiet
  • 6 el gehakte peterselie
  • 4-5 tenen knoflook
  • 2 el boter
  • 6 eieren
  • 100 g kaas (Parmezaan of belegen boerenkaas)
  • 1 flinke scheut melk
  • p&z
  • Voor het korstdeeg:
  • 250 g bloem
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • ½ tl zout
  • 1-3 el koud water
Ingrediënten op basis van 4 personen
+/- 60 min. totale bereidingstijd
Bereiden

Maak eerst het deeg: meng de bloem met het zout in een kom. Snijd de koude boter in kleine blokjes en meng deze, eventueel met een deeghaak of twee messen, vlug door de bloem. Voeg het ei en wat water toe en maak met vlugge, koele handen een deeg. Voeg zoveel water toe als nodig is om een stevige bal te vormen. Laat het deeg, ingepakt in folie,  minimaal een half uur in de koelkast rusten, liever 2 tot 3 uur. Was de snijbiet, laat goed uitlekken en snijd in stukjes. Rasp de kaas. Was de peterselie en hak fijn, pel de knoflook en hak ook fijn. Smelt 2 el boter in een ruime pan, bak kort de knoflook en voeg dan snijbiet toe en sauteer tot het gaat slinken. Doe over in een vergiet en laat het vocht er uit lopen en laat het wat afkoelen. Vet een diepe taartvorm, Ø 30 cm)  in met wat boter. Rol het deeg uit tot een lap en bekleed de taartvorm ermee. Een eventueel restje kan je gebruiken voor een versiering bovenop! Is het deeg wat te hard om uit te rollen? Snijd het met een groot mes in dunne plakken en duw die uit met je vingers, direct in de taartvorm. Klop de eieren los in een kom, voeg de melk en ¾ van de geraspte kaas toe en meng de snijbiet en gehakte peterselie erdoor. Vul de taart met het groentemengsel, strijk glad en versier met wat restjes deeg. Strooi het restant kaas erover en bak  de taart 45 min. in een op 190°C voorverwarmde oven.

Laat hier je reactie achter


Voor weetjes, recepten & inspiratie bezoek ons blog of bekijk onze recepten.


Vragen?
Stuur ons gerust een mailtje!