Spitskool met citroen en bonen

Print Friendly, PDF & Email

Geroerbakte spitskool met citroen en lupinebonen

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Spitskool is een heerlijk makkelijke groente. Lekker gecombineerd met andere groente in een roerbakschotel lekker in een nasi, of als frisse salade, dat eten we graag. Deze week voegde ik citroen toe en best wel wat ook. In combinatie met de knapperige lupineboontjes werd het een heel fris gerecht. Wij aten er gierst bij, maar aardappels of rijst, het kan allemaal.

Ingrediënten

1 spitskool, 1 blikje of potje bonen (ik nam lupine bonen, maar witte bonen, zwarte boontjes of kidneybonen kunnen ook), 1 teen knoflook, 1 citroen, olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Spitskool afspoelen onder de kraan. Halveren en de kern eruit snijden en daarna in mooie reepjes snijden. Pel de knoflook en hak fijn. Laat de boenen vast uitlekken in een vergiet. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan of wok en roerbak de kool. Voeg de knoflook toe en een snufje zout. Citroen even wassen en de schil fijn raspen (niet het bittere wit meeraspen!). Daarna de citroen uitpersen. Voeg sap en rasp naar smaak toe aan de kool en warm de bonen mee. Laat de kool niet te zacht stoven, een beetje bite is wel zo lekker! Maal er tot slot nog wat peper over en serveer.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK