Venkel-prei-soep

Print Friendly, PDF & Email

Venkel-prei-soep

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Voor sommige mensen schijnt venkel een onbekende, zelfs lastige groente te zijn. Welnu, Kievit steunt je bij het voornemen om meer groente te eten en loodst je door de mogelijkheden! Venkel vinden wij een prachtige groente, het is makkelijk te breiden, snel klaar en op veel manieren te bereiden. Wat dacht je van een romige risotto, een plaattaart of een salade?  Maar zoals met alle groente, zeker als je een beetje huiverig bent voor het nieuwe, is soep maken altijd een goede optie. Mix hem met een al bekende groente en kijk wat het met je doet. Venkel op ‘de zwarte lijst’ zetten kan altijd nog.

Ingrediënten

300 g prei, 500 g venkel, 1 appel, 2 el olie, 4 takjes tijm, 2 bouillonblokjes, 1 tl kerrie, p&z, voor de garnering:, room of crème fraiche

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Maak de prei schoon (zie hier hoe je dat handig doet) en snijd in ringetjes. Was de venkel, snijd het groene loof er af en bewaar dit ter garnering.  Snijd de bovenkant en onderkant van de venkel een klein stukje af en snijd hem dan in stukjes. Schil eventueel de appel, snijd in kwarten, snijd het klokhuis er uit en snijd in stukjes. Verwarm een scheut olie in een soeppan en bak de prei aan tot het wat gaat slinken, een minuut of 3. Voeg de venkel en appel toe en bak nog 5 minuten. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe, samen met de bouillonblokjes en kerrie. Voeg 800 ml water toe en breng aan de kook, kook in ongeveer 15 min. gaar en pureer dan de soep met een staafmixer. Proef voor p&z. Serveer de soep met in de kom een beetje room, wat peper en wat fijngehakt venkelgroen.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK