Gestoofd bleekselderijblad – met pasta

pasta met bleekselderijblad en kappertjes

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Van een klant kreeg ik de leuke tip om ook het blad van de bleekselderij te gebruiken, je kan het stoven tot een bijgerechtje. Vrij sterk van smaak, maar smakelijk! Ik maakte er een pasta gerecht van, maar het is ook lekker als klein bijgerecht bij bijvoorbeeld een linzen-of bonengerecht, bij vis of vlees.

Ingrediënten

  • blad van 1 bos bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • stukje peper
  • snufje gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • zout
  • 350 g penne pasta
  • 1/2 bakje ricotta
  • 2 el kappertjes
  • beetje Parmezaanse kaas

 

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Bewaar al het bladgroen van de stengels en kook ze in licht gezouten water tot ze geslonken zijn. Giet ze af (het kookvocht is de start van een soepje) en laat afkoelen. Knijp het vocht er uit, hak het blad fijn en bak het met een beetje olijfolie, knoflook uit de pers en een klein beetje gehakte peper. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en proef of er nog wat zout bij moet. Lekker als klein bijgerecht, eet het op een stukje foccacia, roer het door een pasta en rasp er nog wat kaas over!

Ik maakte er vervolgens een pasta-gerecht van:

Kook de pasta gaar volgens aanwijzingen op het pak. Bak in een koekenpan in een beetje olie de kappertjes tot ze knapperig worden. Giet de pasta af en bewaar een beetje kookvocht. Roer in de pasta pan de ricotta met wat kookvocht, de bleekselderij en de kappertjes tot een saus. Meng de pasta erdoor. Rasp er op het bord wat Parmezaanse kaas over.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK