Gegrilde aubergine en paprika met rucola en geitenkaas 

Print Friendly, PDF & Email

Lauwwarm of koud, gegrilde aubergine vind ik nóg lekkerder dan de aubergine in de ratatouille. Lekker als een salade, hij misstaat niet op je barbecue avondje. Maar wist je dat gegrilde aubergine en paprika ook heerlijk zijn op een broodje, mee naar je werk?

Ingrediënten

1 aubergine, 1 rode paprika, zakje rucola, 4 plakjes verse geitenkaas, 1 el pijnboompitjes, olijfolie, zout,  Voor de dressing:,1 tl mosterd, 1 kleine teen knoflook, 1 tl honing, 2 el balsamicoazijn, 4 el olijfolie, p&z

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Snijd de steelaanzet van de aubergine en snijd in dunne plakjes. Bestrooi met zout en laat in een vergiet 20 min. zweten. Maak de paprika schoon en snijd in grove stukken. Zet vast je grillpan op het vuur. Kwast de paprika in met wat olie en grill de stukjes rustig, tot ze wat kleuren en zachter worden. Intussen was je de rucola en zwiep droog. Pel het teentje knoflook, pers die uit boven een kommetje en maak met de aangegeven ingrediënten een dressing. Spoel de aubergineplakjes af en dep ze droog met een schone theedoek. Haal de paprika uit de pan en kwast nu de aubergine in met wat olie en grill de plakjes tot ze zachter worden en mooie streepjes krijgen. Waarschijnlijk past niet alles in één keer in je pan, dus dit kost wel even tijd. Schik de rucola op een mooie schaal en verdeel de aubergine plakjes erover. Daarover gaan de stukjes paprika en vervolgens sprenkel je er royaal dressing over. Kruimel de geitenkaas erover en bestrooi met wat pijnboompitjes. Dit alles smaakt trouwens ook erg lekker op een mooi bruin broodje!