Koolraap met verveine en citroen

Print Friendly, PDF & Email

4421koolrraap en verveine

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Dat koolraap en citroen een goede combinatie zijn hadden we ook hier al ontdekt, maar deze week wilde ik het gekookt eten en natuurlijk moest ook de koolraap getest met de verveine. Lekker, zo’n vleugje erdoor, wil je meer maak dan de pesto van dit recept!

Ingrediënten

1 koolraap, 1 flinke ui, 1 teen knoflook, 1 rode paprika, 1 citroen, 1 kleine tl garam masala, handje verveine blaadjes, p&z, olijfolie

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Pel de ui en knoflook en snipper de ui fijn. Verwarm een royale schut olie in een grote koekenpan en fruit op laag vuur de ui glazig. Pers de knoflook erbij en laat zachtjes bakken, schep af en toe om. Intussen boen je de koolraap schoon, snijd hem in plakken en schil de plakken dan. Daarna snijd je de plakken in gelijke blokjes en deze kook je gaar met een bodem water, ik gebruik liever nog een stoompan. Dat kost ongeveer 10 mijn., prik af en toe even. Maak de paprika schoon, snijd in kleine blokjes en voeg toe aan de uien pan. Voeg ook wat garam masala toe. Was de verveine, ris de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes goed fijn. Wanneer de koolraap gaar is, giet je het water af en bak je ze nog even mee met de uien. Maak op smaak met citroenrasp en sap (begin met sap van een halve citroen en p&z. Draai het vuur uit en roer de verveineblaadjes erdoor.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK