Raapsteel  bourghatti

Print Friendly, PDF & Email

Raapsteel  met couscous, kikkererwten, tomaat en ui bourghatti

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK

Een snelle, zomerse , salade-achtige maaltijd met couscous en raapstelen. Eigenlijk hussel je gewoon lekkere dingen door elkaar, maar het geheel moest ook nog een naam, vonden wij. Daarom doopten wij dit gerecht Bourghatti, dat klinkt zoals het is: een beetje Mediterraan en lekker snel.   Soms is het gewoon tijd voor nieuwe woorden. Heel blij zijn we trouwens ook met de glutenvrije couscous in ons assortiment, wat een prachtig spul is dat!

Ingrediënten

2 bosjes raapstelen, 200 g couscous, 1 blikje kikkererwten,  2 witte uien,  4 à 6 tomaten, 1 tl oregano, 2 tenen knoflook, olijfolie, handje peterselie, p&z

Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten voor: 4 personen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in dikke ringen en bak ze op laag vuur in een royale scheut olijfolie, keer ze af en toe. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd ze in kwarten, halveer die nog een keer overdwars. Leg ze op een bakplaat. Verdeel de knoflook erover en besprenkel met wat olijfolie. Strooi er oregano en wat p&z en schuif de oven in. Bak zo’n 15 min. Laat de couscous wellen volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Was de raapstelen, snijd de worteltjes eraf en verwijder lelijke blaadjes en was nog en keer, houdt telkens het bosje bij elkaar, dat snijd daarna veel makkelijker. Zwiep het water eruit en snijd in stukjes. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Was de peterselie en hak fijn. Nu is alles voorbereid. Neem een grote kom en meng alle ingrediënten door elkaar. Maak op smaak met p&z en olijfolie, misschien wil je er ook nog een kneepje citroensap door.

ANDERE RECEPTEN DEZE WEEK